Har nu 3e plåten i ugnen, nackdelen med att baka är att det tar sån tid i ugnen.
Men då har man gott om tid att förbereda resten av kexen + diska upp allting!
Sindri orkar inte vänta, vilken tur att vi har morötter.. |
Receptet har jag modifierat lite från ett annat.
Här kommer det jag använt idag:
* 1 burk ärtor, om man inte har färska dvs.
* 1burk tonfisk
* 25g ost, mild.
* 1 ½ msk rapsolja (hade jag hemma iaf)
* 200g vetemjöl (jag hade bara råg)
* 2 tsk bakpulver
* 175g grahamsmjöl
* 1½ dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader.
mumsigt.... |
Mixa ihop ärtor, ost, tonfisk o olja m mixer.
Blanda mjöl o bakpulver i separat bunke.
Knåda sen ihop alla ingredienser - tillsätt vattnet sist!
Här är tonfisklukten starkast säger Telpa! |
Klart man får slicka skeden!! |
Kavla ut degen så den blir ca 0,5cm tunn.
Skär ut kex i vilken form du vill.
Hundarna bryr sig inte men det ser ju liiite mer aptitligt ut ;)
Jag använde ett snapsglas till en början men sen tröttnade armen så jag skar längder m kniv o gjorde fyrkanter!
Sprid ut på plåt - kexen jäser bara på höjden så det gör inget om dom ligger tätt!
Grädda kexen i ugnen ca 25min.
Sen ere klart!
Resultatet av 2 plåtar kex |
Blir några plåtar, beroende på hur små/stora bitar man gör så avsett någon timme till baket :)
Hungrig blir man oxå.
Känner att blodsockernivår är nere på botten så nu ere dax för lunch!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar