onsdag 27 juni 2012

Tonfisk & ärt- kex

Har nu 3e plåten i ugnen, nackdelen med att baka är att det tar sån tid i ugnen.
Men då har man gott om tid att förbereda resten av kexen + diska upp allting!
Sindri orkar inte vänta, vilken tur att vi har morötter..

Receptet har jag modifierat lite från ett annat.
Här kommer det jag använt idag:

* 1 burk ärtor, om man inte har färska dvs.
* 1burk tonfisk
* 25g ost, mild.
* 1 ½ msk rapsolja (hade jag hemma iaf)
* 200g vetemjöl (jag hade bara råg)
* 2 tsk bakpulver
* 175g grahamsmjöl
* 1½ dl vatten

Sätt ugnen på 175 grader.


mumsigt....
Mixa ihop ärtor, ost, tonfisk o olja m mixer.
Blanda mjöl o bakpulver i separat bunke.
Knåda sen ihop alla ingredienser - tillsätt vattnet sist!
Här är tonfisklukten starkast säger Telpa!



Klart man får slicka skeden!!
 Kavla ut degen så den blir ca 0,5cm tunn.
Skär ut kex i vilken form du vill.

Hundarna bryr sig inte men det ser ju liiite mer aptitligt ut ;)
Jag använde ett snapsglas till en början men sen tröttnade armen så jag skar längder m kniv o gjorde fyrkanter!

Sprid ut på plåt - kexen jäser bara på höjden så det gör inget om dom ligger tätt!
Grädda kexen i ugnen ca 25min.
Sen ere klart! 
Resultatet av 2 plåtar kex

Blir några plåtar, beroende på hur små/stora bitar man gör så avsett någon timme till baket :) 
Hungrig blir man oxå.
Känner att blodsockernivår är nere på botten så nu ere dax för lunch!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar